Yeni pasaport randevuları sadece internetten

Yeni tip çipli pasaportlar için randevularda çağrı merkezinin kullanılması 21 Şubat'tan itibaren mümkün olmayacak

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Son dönemde e-pasaport Çağrı Merkezi'ne yönlendirilen randevu ve bilgi taleplerinde yaşanan çok ciddi boyutlardaki artış ve yoğunluk nedeniyle, hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla 21 Şubat 2011 tarihinden itibaren e-pasaport randevularının sadece internet sitesi üzerinden alınması uygulamasına geçilmektedir." denildi.

E-pasaport Çağrı Merkezi, bu tarih itibarıyla yalnızca bilgi taleplerini karşılayacak. Açıklamda, özellikle yurtdışı e-pasaport başvurularında dış temsilciliklere başvurulmadan önce, www.epasaport.gov.tr adresinden başvuru randevusu alınması gerektiğine dikkat çekildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca 2015 tarihine kadar kullanılabileceği belirtilen eski tip pasaport sahiplerine de, e-pasaporta vakit geçirmeden başvurmaları istendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlarımızın pasaport başvurularında yaşanmakta olan yoğunluktan etkilenmemeleri amacıyla, geçerlilik süresi 2012 ve daha sonraki yılları içeren pasaport hamillerinin kısa vadede yeni tip pasaport başvurusunda bulunmamaları şükranla karşılanacaktır."