Atatürk Havalimanındaki pasaport kabinleri değişiyor


Atatürk Havalimanı'ndaki 90 adet pasaport kabini, çalışan polislerin daha rahat hizmet vereceği şekilde yenilecek. Havalimanını yenileme çalışmaları kapsamında TAV İnşaat şirketi mühendislerinin tasarladığı yeni pasaport kabini, dış hatlar terminalinde polislerin beğenisine sunuldu.

Her gün on binlerce yolcunun gelip geçtiği dış hatlar terminali geliş katında 42, gidiş bölümünde ise 48 adet pasaport kabini bulunuyor. İşlem yapan görevlilerin, üzerin kapalı ve dar olan eski kabinlerde yolcudan alçak bir pozisyonda çalışmasının iş verimliliğini olumsuz etkilediği belirtildi.

Yeni pasaport kabini üzeri açık olarak tasarlandı. Eskisinde olduğu gibi iki kişinin yan yana çalışacağı kabinin içi görevlilerin rahat hareket edeceği şekilde dizayn edildi.

Hali hazırda tabanı yere yakın olan kabinlerin aksine yeni tasarımın zemini yenden 60 santimetre kadar yüksek yapıldı. Bu sayede görevli polisler, yolcuları daha rahat şekilde görüp işlemlerini yapabilecek.

Dış hatlarda montajı yapılan bir adet yeni pasaport kabini, emniyet mensuplarının beğenisi halinde diğerleriyle değiştirilecek.