Vizesiz tatil


Yurtdışı tatilinizde vize almak istemiyor musunuz?Türklerin vizesiz tatil imkanı bulduğu birçok farklı fırsat mevcut. İşte bunlardan bazıları...

Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler, yurt içindeki tatilin maliyetine yakın, ama daha farklı, eğlenceli ve egzotik bir seyahatler sunuyor.

Balkanlar gözde

Saraybosna , Üsküp , Ohrid gibi çeşitli Balkan ülkeleri şehirlerine seyahat de Türk turistin ilgisini çekiyor. Savaş sonrası kendine gelen eski güzelliklerine kavuşan bu ülkeler samimi halkı ile gelen ziyaretçileri çok iyi ağırlıyor.

Türklere vizesiz giriş sağlayan Bosna Hersek'e yapılan turlarda, özellikle Saraybosna Başçarşı'yı, Mostar'ı, 'vizerler kenti' Travnik'i ve Drina Köprüsü'nü görmelisiniz.

Yaz aylarında Maldivler

Doğa'nın en iyi sakladığı sır "Maldivler". Derin mavi Hint Okyanusu'nda inci taneleri gibi serpilmiş 26 atollde toplanmış 1190 ada topluluğu Maldiv Cumhuriyeti'ni oluşturmaktadır. Maldivlerin en büyük özelliği yeryüzündeki uygarlığın en az zarar verdiği nadir turizm yerleşim bölgelerinden biri olmasıdır.

Küresel ısınmanın ülke olarak ilk kurbanlarından olması beklenen, denizlerdeki su seviyesinin yükselmesiyle okyanusa gömülmesi kesin olan Maldivler'e talep çok.

Adalarla adaları çevreleyen mercan kayalarının arasında kalan lagunların beyaz kum renginin okyanusun derin mavisiyle uyumu dünyadaki nadir doğa harikalarından birini oluşturmuştur. ‘Hiç uyandığınızda kendinizi bir rüyada bulduğunuz oldu mu"?

Bu duyguyu yaşamak istiyorsanız, Maldivler'de bulunmanız yeterli olacaktır. İmkanı olan her insanın en az bir kere Maldivleri yaşaması gerekmektedir. Maldivleri farklılaştıran en büyük özellik ise bembeyaz incecik tanelerden oluşan kumsallarıdır. Bu kumsallar tesislerle de içiçe olup restoranların zeminleri bile kumla kaplıdır.

Para birimi Maldiv Rufiyaa'sı olmasına rağmen ülkede ağılıklı ticaret turizme dayalı olduğu için heryerde Amerikan Doları kullanılmaktadır. Kullanılan her türlü tüketim malzemesi ithal edildiği için ve yüksek nakliye giderleri de maliyetlere eklendiği için yaşam standartları çok pahalıdır.

Ama yine de herşeyin en kalitelisini adalarda bulmak mümkündür.

Brezilya Arjantin!

Kahve ve futbol mabedi Brezilya da vizesiz gidilebilecek turlar arasında.

Pronto Tour'un 11 günlük Brezilya-Arjantin turu da en zengin içerikli turlardan biri. 2500 Euro'ya mal olan turda Ipanema, Loblon ve Copocabana plajları, Rodrigo de Fiestas Lagoon, dünyanın en büyük stadı Maracana, Katedral, Flamenco parkı,2.Dünya Savaşı anıtını ve görülebiliyor.

Daha sonra Rio’nun simgesi olan ve İsa heykelinin bulunduğu Corcovado tepesi turunun yapılması .Rio’nun nefes kesen kuşbakışı manzarasını görme ve resim çekme imkanınız olacak.

Fiesta Gaucha ve Pampa çiftlik gezisine katılma imkanı. Bu turda Arjantin toprakları tanınacak ve harika bir barbekü ziyafeti yaşanacaktır. Akşam ise ekstra turumuzda akşam yemeği ve Arjantin Tango Show gecesi, dileyen yolcuların katılma imkanı olacaktır.

Vizesiz gidilecek ülkeler arasında Japonya, Haiti ve Kosta Rika da popüler ...

Tunus Tunus!

Afrika'nın en gözde turizm ülkelerinden biri olan Tunus'da büyüleciyi bir tatil yapmak mümkün. Akdeniz'in eşsiz güzelliği ve kültürel çok çeşitli alışveriş imkanları ile bu yaz tercihinizi yurtdışında vizesiz bir ülkeden yana kullanmak isterseniz Tunus tam size göre.

Kuzey Afrika ülkelerinden olan Tunus, kuzeyden ve doğudan Akdeniz, güneydoğudan Libya, batıdan Cezayir’le çevrilidir. Topraklarının %30’u tarım alanı, %l8’i otlak, %3’ü ormanlık ve çalılıktır. Tarıma elverişli alanlar daha çok Akdeniz kıyısındaki Mecerda bölgesidir.

Bu bölge Mecerda Irmağıyla sulanmaktadır. Güneyde Cezayir sınırına yakın bölgeler kum çölleriyle kaplıdır. Fas’tan başlayan Orta Atlas Dağları Tunus’un kuzeyinde son bulmaktadır. Ülkenin kuzeyinde Akdeniz iklimi, güneyde ise kurak step iklimi hakimdir.

Dünyaca ünlü Bardo Mozaik Müzesi, Hammamet ve Nabeul Şehir turları,eski şehir ve kale gezisi, yine Hammamet gibi tanınmış bir sahil kasabası olan Nabeul çarşısında yapılacak gezintilerin tümü bu turda!

Vize almadan Maldivler'in tropikal sularından tatmak veya Tayland'ın antik tapınaklarını fotoğraflamak isterseniz bu liste size göre!

İşte Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler! Tıklayın!